Graadsverhogingen 23 november 2022

Een bezige woensdagnamiddag in Ippon Ryu Brugge. Heel wat judoka's behaalde met glans een nieuwe graad of een streepje op de huidige graad. Dit toont dat er de afgelopen maanden goed werk geleverd werd. PROFICIAT aan iedereen!

#Doezovoort!

OKAN meets Ippon Ryu Brugge.

Vandaag werd een tweede stapje gezet in ons OKAN-Project. Na een eerste verkennende initiatie in het KTA, verwelkomden Peter & Vicky de OKAN-jongeren in onze eigen dojo in Tempelhof. Zo leren ze onder andere ook gebruik maken van het openbaar vervoer en leren ze de weg kennen naar Ippon Ryu Brugge. Iedereen was supergemotiveerd en het was leuk om zien hoe al deze jonge gasten eventjes hunzorgen konden opzij zetten en volop konden genieten van de judo-sport.

Hopelijk kunnen we hieraan een vervolg breien en zien we deze jongeren regelmatig terug.

 

Het Project "OKAN"

OKAN staat voor Onthaal Klassen Anderstalige Nieuwkomers.

Dit zijn jongeren tussen 12 en 18 jaar die pas in België zijn en die een integratie- en taalopleiding krijgen. Ze kunnen deze opleiding van 2 jaar volgen in 2 scholen in Brugge. Tijdens deze 2 intensieve jaren worden ze klaargestoomd om dan verder te gaan studeren in het reguliere onderwijs of hun weg te vinden in de arbeidsmarkt. Deze groep is heel erg divers. Deze leerlingen komen uit alle werelddelen, hebben allemaal een andere achtergrond en een rugzakje die je als puber/jong volwassene liever niet draagt.

Als vereniging willen we 1 van de 2 basisregels van judo: ‘jita kyoei’ (voorspoed en algemeen welzijn), alle eer aandoen en zo deze jongeren een zorgeloos moment aanbieden door samen onze sport te beoefenen. We geven ze de kans om heel laagdrempelig aan te sluiten in onze werking (dit in samenwerking met de school, sportdienst stad Brugge en judo Vlaanderen) omdat we ervan overtuigd zijn dat sport verbindend werkt en integratie bevordert.

Als eerste kennismaking met deze jongeren gingen Peter & Vicky vrijdag een judo initiatie geven in het KTA in Brugge. Een eerste stap die zowel bij  de jongeren als bij onze trainers als heel positief ervaren werd!

 

MultiMove voor onze allerkleinsten.

Door het grote succes van onze 10-delige MultiMove reeksjes gaan we dit seizoen niet 1, maar 2 sessies inrichten. De eerste reeks loopt tot eind november.

Niet getreurd als je er nu niet bij kon zijn, in februari staat de 2de sessie op de planning. Ook dit jaar worden Vicky, Liesbeth en Wendy door Mira geassisteerd. Met z'n vieren laten ze alle kleine pagaddertjes op een veilige manier rollen, springen en kruipen dat het een lieve lust is. Allemaal leuke speelse spelletjes die hen al wat klaarstoomt om op hun 7de de eerste voorzichtige stapjes in de judosport te zetten.

 

Lets do judo!

Ja, ja, 't is eindelijk weer zover! We mogen weer full-contact judooien zonder beperkingen in aantal, leeftijd en ruimte! Iets waar we met z'n allen super hard naar uitgekeken hebben.

't Zal voor velen toch wel weer eftjes de conditie opkrikken en het geheugen opfrissen zijn, maar als 't maar da is hé! We kijken er super naar uit om jullie allemaal weer terug te zien en staan met open armen klaar om alle nieuwe leden te ontvangen!

Nog meer dan ooit te voren kijken we uit naar dit nieuwe judo-seizoen!

Happy New Year!!

Door de vele corona maatregelen was 2020 geen fijn jaar voor onze judoclub en zijn leden. Maar we kijken toch hoopvol uit naar 2021 en we geloven erin dat het op alle vlakken een beter jaar wordt!

Geniet van het samenzijn in jullie gezinsbubbel, zorg goed voor elkaar en hou het gezond!

Prettige feestdagen vanwege de trainers en het bestuur!

Eerste examen!

Onder normale omstandigheden zouden we onze judokas in december al voor de tweede keer de kans hebben gekregen om een streepje bij te halen of te verhogen in graad. Maar door de vele trainingen die weg gevallen zijn hebben we de eerste maanden van het nieuwe judo seizoen vooral gebruikt op alles op te frissen en de conditie weer wat op peil te krijgen.

En dat leek de juiste manier van werken te zijn. Vooral in groep 2 waren we zeer aangenaam verrast! Voor Ada en Danté resulteerde dit zelfs in een respectievelijke oranje en groene gordel!

Groep 1 deed ook zijn best en er kregen verschillende judokaatjes er een streepje bij, wat toch ook terug een stapje dichter bij een nieuwe gordel is.

Het zijn al moeilijke tijden geweest voor onze judo-sport, maar ondanks alle corona-perikelen zijn we toch blij met wat we gezien hebben.

Lange Piet op blitzbezoek

December. Voor de kids is dit traditioneel de maand waar ze al lang naar uitkijken, want traditioneel komt op 6 december de lieve goede Sint met cadeautjes en snoepgoed. Maar ook hier heeft het covid-beestje roet in de patatjes gegooid en hebben we dit hoog bezoek moeten uitstellen tot volgend jaar.

Tot - geheel onverwachts - op de deur werd geklopt. Eerst zacht geklopt, daarna hard geklopt. Wie zou dat zijn!?

Jawel hoor, daar was Lange Piet!! Stiekem - zonder dat de Sint het wist. Hij had een grote zak bij, vol met gezond snoepgoed voor iedereen! Uiteraard kon hij het niet laten om vlug nog wat grapjes uit te halen en eens te kijken hoe fliink iedereen aan het trainen was.

Maar na een goeie 5 minuutjes moest hij er helaas alweer van door, want de Sint mocht niet te weet komen dat hij toch binnen gesprongen was.

Maar ook als was het kort, het was super leuk en de inhoud van zijn zak super lekker!!

Dank u wel Lange Piet, tot volgend jaar!!

WE ARE BACK !!

Ja, we zijn terug!!

Woensdag 2 september vliegen we er weer volle bak in! Eindelijk kunnen we weer terug in onze dojo samen trainen.

Maar het corona-virus heeft nog niet afgeklopt, dus we moeten onszelf en elkaar nog goed beschermen tegen dat beestje. We zullen dan ook alle door de VJF opgestelde richtlijnen strikt volgen. Het zal dus nog niet 100% zijn zoals het was, maar we zijn dolblij dat weer judo kunnen doen.

Tot dan!

Het Ippon-Team.

Ippon Ryu's laatste Corona outdoor training!

En zo komen we dan, na nog 5 Corona outdoor trainingen, aan onze laatste outdoor workout. Wie alle corona-trainingen dapper mee heeft meegedaan heeft inmiddels 21 "wod's" op z'n naam staan. Ik denk dat zij er zeker mogen van zijn dat hun conditie er op vooruit zal zijn gegaan en dat de basis-judo-skills onderhouden zijn gebleven.

 

Die 21ste, laatste outdoor training van het seizoen mocht natuurlijk geen gewone outdoor training zijn als alle andere. Het werd een muzikale feest-editie!

"WELKOM TO TABATA!"

Een tabata is een reeks van 8 oefeningen die 20 seconden duren en waarbij je 10 seconden rust krijgt, dit alles op een lekker stevig muziekje! 20 seconden lijkt niet lang, maar vergis je niet! Zo hebben we 4 tabata's afgewerkt. Een warming-up tabata, een buikspier tabata, een armen en benen tabata en een cool-down tabata. Aan iedereen die de 4 tabata's heeft meegedaan: "Een dikke proficiat!" want dit was echt niet van de poes.

Nadat iedereen terug wat op adem was, was het tijd voor nog een half uurtje "judo met ingebeelde partner" Wat grondwerk, wat staand werk, schakeltjes en overnames ... Alles kwam aan bod. Soms wel wat raar met zo'n ingebeelde partner met dat judo toch een spel is van actie en reactie. Maar die basisbewegingen blijven inoefenen kan zeker geen kwaad. En ook hier was er een streepje muziek voorzien. Precies alsof we allemaal één of ander raar dansje aan het doen waren! Super leuk!

En toen zat het erop ...

Dit jaar zonder een "Fin du Saison" ... Maar hopelijk is tegen september weer alles een beetje genormaliseerd en kunnen we onze sport weer uitoefenen zoals het hoort.

Wij wensen jullie allemaal een schitterende vakantie toe! Speel veel buiten, geniet van het mooie weer en we zien elkaar begin september terug!

Tot dan!

Het Ippon team.

Pagina's